Restauratie horloges

DSCN0709w1

Het goed restaureren van horloges vergt veel ervaring en wordt helaas niet aangeleerd bij een uurwerkmakers opleiding. Als je je als horlogemaker op dit vlak gaat begeven, dien je zelf de juiste technieken uit te denken en moet je veel tijd in jezelf willen investeren om hier handigheid in te krijgen. Oude gereedschappen zijn daarbij onontbeerlijk.

Zo kunt u bij ons een ruim 100 jaar oude "arrondeer machine" (zie techniek) aantreffen. Meestal zie je deze sierlijke apparaten staan bij uurwerkherstellers als decoratief element. Ons apparaat is echter voorzien van een moderne aandrijfsnaar: Wij gebruiken hem nog!

Wij beschikken gelukkig over een behoorlijke voorraad antieke onderdelen die vaak van pas komen bij restauraties. Voor de zeer vroege zakhorloges moeten we echter niet zelden zelf onderdelen bijmaken. Zo hebben wij enkele keren een rad bij moeten maken voor een 18e eeuws zakhorloge. Hier hebben wij de juiste apparatuur voor. Om voor een rad de juiste tandvorm te krijgen heb je een speciale frees nodig. Deze freesjes maken wij ook zelf.

 

Meer informatie?

Voor vragen of meer info, neem contact op met ons.